Ensotech

Sales Manager som brinner för att utmana en hel bransch

Ensotech – Energy Sourcing Technology Sweden AB – är ett konsult- och techbolag med en unik Saas-lösning för B2B, för industrier och offentliga verksamheters inköpsverksamhet med fokus på energiinköp. Med rådgivning och vårt unika Saas-system Energy Sourcing Tool erbjuder vi ett stöd genom hela inköpsprocessen för el från framtagande av inköpsstrategier, upphandling samt löpande kontroll och uppföljning.

Ensotech står inför en otroligt spännande och intensiv tillväxtfas samtidigt som intresset för våra tjänster är stort. Leveranserna ska vidareutvecklas, affären optimeras och vi har mycket att göra för att nå ut på marknaden både i Sverige, Norden och Europa.

Vi behöver nu bli fler på vårt kontor i centrala Stockholm och söker en ny stjärna som vill hjälpa oss säkra vår tillväxt i både i Sverige, Norden och Europa. Det kommer finnas stora möjligheter till att utveckla den egna rollen utifrån egen förmåga och vilja.
På Ensotech hittar du en nytänkande arbetsplats som präglas av innovation och entreprenörskap. Våra medarbetare är teamspelare som brinner för att utveckla, förändra och förbättra en traditionellt ojämlik bransch: Energibranschen.

Om du är en positiv, relationskapande och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet och entreprenörsanda är du kanske personen vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att skapa relationer och sälja Ensotechs tjänster och system till större elförbrukare inom segmenten industri, fastighetsbolag och offentlig sektor. Du kommer också att vara mycket delaktig i den löpande affärsutvecklingen samt ansvara för olika typer av konsultuppdrag. Primära arbetsuppgifter enligt bilaga.

Är du den vi söker? 
Vi söker dig som är initiativtagande, självgående och strukturerad i ditt arbetssätt och har intresse, vilja och förmåga att leverera lösningar.

Du är utåtriktad och social och jobbar bra med andra människor. Vidare är du noggrann och lägger stor vikt vid att leva upp till uppsatta mål och tidsramar.

Då vi är ett litet entreprenöriellt företag trivs du och ser möjligheter i en miljö med snabba förändringar och beslut.

Vi ser helst att du har utbildning från universitet/högskola gärna med teknisk eller ekonomisk inriktning. Du har några års arbetslivserfarenhet från energi-,  inköp- eller konsultvärlden. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska. Kunskaper i tyska är meriterande.

Låter det spännande?

Vi hoppas att du vill vara med och etablera Ensotech som en oberoende och objektiv part som hjälper stora företag och offentlig verksamhet att öka transparensen mot elförsäljningsbolagen och därmed få bättre kontroll och undvika onödigt höga eller felaktiga energikostnader.

Om du tycker att Ensotech låter som en spännande möjlighet och du känner att du passar in på beskrivningen nedan ta gärna kontakt med vår grundare och vd Magnus Kjellin, tel 070-550 10 01, epost magnus.kjellin@ensotech.se eller johan.wimmergren, tel 073 – 707 82 84, e-post johan.wimmergren@ensotech.se

Arbetsuppgifter

 • Aktiv tjänsteförsäljning mot prioriterade kundsegment
  • Genomföra aktiv nyförsäljning på aktuell prospektlista i Sverige och övriga Norden men också vara med på Ensotechs resa ut i Europa.
  • Genomföra aktiv merförsäljning på befintliga kunder tillsammans med kundansvarig
  • Aktivt deltaga i arbetet med att utveckla och förfina Ensotechs tjänsterbjudande.
  • Aktivt deltaga i att utveckla och förfina Ensotechs marknadsplan.
  • Genomföra kundpresentationer av systemet Energy Sourcing Tool
  • Offertarbete inklusive svara på offentliga upphandlingar av system för styrning, kontroll och uppföljning av elaffären.
 • Ansvara för och delta i olika typer utvecklingsprojekt
  • Vårt SaaS system är under ständig utveckling och utgår i mångt och mycket utifrån kundernas önskemål och behov. Då du har örat mot rälsen kring vad marknaden efterfrågar blir du en viktig spelare i den löpande prioritering av utvecklingsplanen.
  • Förutom att vara delaktig i utveckling av vårt SaaS system kan du bli ansvarig för eller delta i olika typer av utvecklingsprojekt tillsammans med befintliga kunder, samarbetspartners, marknadsaktörer såsom Nordpool och Nasdaq samt myndigheter som tex Svenska Kraftnät, Energimarknadsinspektionen mm.

 

 • Genomföra olika typer av konsultuppdrag
  • Förutom att Ensotech erbjuder SaaS abonnemang på vårt unika affärssystem för elaffären så genomför vi även olika typer av konsultuppdrag.
  • Inom ramen för konsultarbetet kan du få ansvar för att genomföra strategianalyser där du med hjälp av vårt system simulerar utfall av olika typer av prissäkringsstrategier. Dessa strategier presenteras sedan på WS för kunden och ibland kundens styrelse som underlag för ny inköpspolicy.
  • Ta fram förslag på ny inköpspolicy/inköpsstrategi
  • Beroende på bakgrund hjälpa kunden med upphandling av ny elleverantör
  • Hålla olika typer av föredrag om elinköp hos kunder, styrelser, konferenser mm