Kundansvarig konsult som brinner för att utveckla relationer och tjänster inom nya områden

Ensotech – Energy Sourcing Technology Sweden AB – är ett konsult- och techbolag med en unik B2B-lösning för industrier och offentliga samt privata verksamheters inköpsverksamhet med fokus på energiinköp. Med rådgivning och vårt unika system Energy Sourcing Tools erbjuder vi ett stöd genom hela inköpsprocessen för el, från upphandling och framtagande av inköpsstrategier till att erbjuda ett verktyg för inköp, löpande kontroll och uppföljning.

Ensotech står inför en otroligt spännande och intensiv tillväxtfas samtidigt som intresset för våra tjänster är stort. Leveranserna ska vidareutvecklas, affären optimeras och vi har ambitionen att ta oss ut på marknaden även utanför Sveriges gränser.

Vi behöver nu bli fler på vårt kontor i centrala Stockholm och söker en ny stjärna till vårt team. Det kommer finnas stora möjligheter till att utveckla den egna rollen utifrån egen förmåga och vilja.
På Ensotech hittar du en nytänkande arbetsplats som präglas av innovation, entreprenörskap och kundfokus. Våra medarbetare är teamspelare som brinner för att utveckla, förändra och förbättra en traditionellt obalanserad bransch: Energibranschen. 

Om du är en positiv, relationskapande och ansvarstagande person med stor professionell kapacitet och entreprenörsanda är du kanske personen vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i en kundansvarig roll att få ansvar för ett antal av våra kunder som har tecknat ett abonnemangsavtal. Du kommer också att vara delaktig i den löpande affärsutvecklingen samt ansvara för olika typer av konsultuppdrag. Läs mer om primära arbetsuppgifter nedan.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för ett antal av våra kundsamarbeten, vilket innebär
  • Genomföra kundmöten tillsammans med kundens elinköpsgrupp.
  • Vara ett stöd i kundens beslutsprocess avseende elinköpet.
  • Ta fram och presentera olika typer av analys- och beslutstödsrapporter.
  • Vara lyhörd på kundens behov och utmaningar och fortsätta bredda vårt lösningserbjudande mot kunden.
 • Ansvara för och delta i olika typer utvecklingsprojekt
  • Vårt SaaS system är under ständig utveckling och utgår i mångt och mycket utifrån kundernas önskemål och behov. Du kommer därför vara länken mellan kunden och utvecklingsteamet genom eventuella utvecklingsprojekt.
 • Genomföra olika typer av konsultuppdrag
  • Inom ramen för konsultarbetet kan du få ansvar för att genomföra prissäkringsstrategier med hjälp av vår SaaS-tjänst. Dessa strategier presenteras sedan för kunden, vanligen för kundens styrelse som underlag för ny inköpspolicy.
  • Ta fram förslag på ny inköpspolicy/inköpsstrategi.
  • Beroende på bakgrund hjälpa kunden med upphandling av ny elleverantör.

Är du den vi söker? 

Vi söker dig som är initiativtagande, självgående och strukturerad i ditt arbetssätt och har intresse, vilja och förmåga att leverera lösningar. Du är utåtriktad och jobbar bra med andra människor samt har god analytisk förmåga. Vidare är du noggrann och lägger stor vikt vid att leva upp till uppsatta mål och tidsramar.

Då vi är ett litet entreprenöriellt företag trivs du i och ser möjligheter i en miljö med snabba förändringar och beslut. 

Vi ser helst att du har utbildning från universitet/högskola gärna med teknisk eller ekonomisk inriktning. Du får gärna ha några års arbetslivserfarenhet från energibranschen eller konsultvärlden. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vem är du?

Vi har en unik produkt och bryter ny mark, därför ser vi till att det finns stora möjligheter att lära sig mycket om fältet hos oss. Det är därmed inget krav att du är specialist på detta område från dag ett. Vi lägger däremot stor vikt på din professionella, relationsskapande, pedagogiska och analytiska förmåga, samt din inställning till nya utmaningar och vilja att driva utveckling. 

I din erfarenhet finns följande

 • Högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi
 • Minst 3 års arbetserfarenhet

Känner du att detta är egenskaper och bakgrund som beskriver dig så kan du vara den vi söker!

Detaljer 

Vårt kontor ligger i centrala Stockholm och 4 av 5 arbetsdagar i veckan utgår från kontoret. Vi erbjuder marknadsmässiga villkor och har utöver det optionsprogram för all nyckelpersonal.

Låter det spännande?

Vi hoppas att du vill vara med och etablera Ensotech som en oberoende och objektiv part som hjälper stora företag och offentlig verksamhet att öka transparensen mot elförsäljningsbolagen och därmed få bättre kontroll och undvika onödigt höga eller felaktiga energikostnader.

Om du tycker att Ensotech låter som en spännande möjlighet och du känner att du passar in på beskrivningen ovan, ta gärna kontakt med vår grundare och VD Magnus Kjellin, 

Tel: 070-550 10 01

Email: magnus.kjellin@ensotech.se