Ensotech

Kunder berättar

"Globalt miljöarbete handlar om samarbeten"

Leif Borgstedt är en riktig tungviktare när det handlar miljöfrågor inom energihandel.

Han hanterar el-portföljen för Scania i Norden men är också rådgivare för bolagets alla delar i resten av världen. ”Nu byggs t ex en fabrik i Kina och då är jag bollplank” förklarar Leif.

Lägg också till att Leif sitter med i en mindre grupp personer som har ett uppdrag för FN där de jobbar med prissättning för CO2 som ett projekt direkt kopplat till Paris-avtalet.

"Rådgivningen är guld värd" säger Marie Hogmalm

”Rådgivningen och omvärldsbevakningen är guld värd och hjälper oss ta rätt beslut”. Så säger Marie Hogmalm, ekonomichef på Sävsjö Kommun, när hon beskriver samarbetet med Ensotech.

Marie som varit på Sävsjö kommun sedan 2017 berättar gärna om sina utmaningar. När vi får en pratstund är det mycket budgetarbete högst upp på bordet.

"Smartare elhandel med full koll på inköpen"

Grön el är en viktig nyckel i Scanias hållbarhetsarbete. Ett nytt verktyg som ger inköpare av el full koll över sin affär har inneburit ett stort lyft i detta arbete.

– Jag har fått en extra halvtid som jag kan lägga på att jobba med hållbarhetsfrågorna, säger Leif Borgstedt som är ansvarig för elhandeln på Scania.

"Sitter inte längre i baksätet för elinköp"

Proffsigare som beställare och en bättre känsla i magen. För Jan-Erik Danielsson, chef för teknisk utveckling på Huge Bostäder, har arbetet kring elhandeln förändrats radikalt sedan han bestämde sig för att ta kontrollen över affärerna.

– Vi ser redan att kostnaderna minskat och min känsla är att vi kan spara mycket pengar åt Huge Bostäder, säger Jan-Erik Danielsson.

”Jag har blivit en bättre beställare av elinköp”

Bättre kontroll över inköpen av el har öppnat för nya möjligheter för Tyresö Bostäder att påverka sitt hållbarhetsarbete. 

– Det ger mig ännu ett verktyg som sporrar oss att hitta fler energieffektiva lösningar, säger Daniel Sedighha Mattsson, fastighetschef på Tyresö Bostäder.