Ny medarbetare på rådvigning inköp

Vi är otroligt glada att få välkomna vår nya medarbetare Johan Wimmergren. Rådgivning och lösningar för dig som vill effektivisera och granska processerna för inköp blir hans huvudsakliga fokus.

Johan har lång erfarenhet av inköpsprocesser. Senast kommer han från rollen som inköpschef på Folksam men har även haft samma roll på Posten. Tio års erfarenhet från elbranschen (bl.a. hos Telge Kraft) finns också med i bagaget. Han är nu installerad på kontoret i Stockholm inte långt från sitt hem där han bor med sambo (och numer utflyttade barn). Johan gillar metodik, ordning och reda och är redan fullt sysselsatt med tankar om hur han kan hjälpa sina tidigare ”inköpskollegor” från sin nya roll på Ensotech.

  • ”Kombinationen av kunskap för inköp och elmarknaden gör att den här rollen passar mig väldigt bra. Jag vet vilka utmaningar man brottas med som inköpare. Att ha ansvaret att förvalta ett elavtal är svårt och tidskrävande.  Här kommer jag kunna bidra och jag ser fram emot många spännande möten och diskussioner”, säger Johan.

Ensotechs affärsidé är ju att hjälpa sina kunder att få kontroll och en säker uppföljning av sina elinköp. Genom att vissa delar digitaliseras med hjälp av ett unikt verktyg så finns idag också helt nya lösningar som tidigare inte varit möjliga. Just nu kan vi också läsa i media om hur regeringen ger upphandlingsmyndigheten i uppdrag att se över hur avtalsuppföljning i offentlig sektor kan förbättras. Något som Ensotech pekat på sedan företaget grundades.

Magnus Kjellin som är vd och grundare av Ensotech säger så här om rekryteringen av Johan Wimmergren och att hans kompetens ligger så rätt i tiden.

  • ”Johan kommer in med en fantastisk kunskap och kommer att komplettera övriga teamet på ett jättebra sätt. Vi har unika lösningar men man måste också förstå hela inköpsprocessen och där får vi genom Johan en unik resurs som kommer hjälpa våra kunder att se över hela bilden. Vi har fokus på el-avtal men med Johan kommer man kunna diskutera avtalsaffären även ur ett vidare perspektiv.”

Att Ensotech är ett relativt nytt bolag, grundat 2016, som skapats i tätt samarbete med våra kunder inom offentliga bolag och industri (som t ex Scania, Tyresö bostäder, Arbetsförmedlingen m.fl.) tilltalar också Johan.

  • ”Att både kunder och företaget utvecklas tillsammans är något som känns extra spännande. Det finns en vision och en drivkraft i företaget att ta sig an en problemställning och att vilja skapa jämvikt mellan köpare och säljare av el genom objektiv granskning. De kunder Ensotech har idag är talande exempel på vad man kan uppnå – lägre kostnader och en helt annan kontroll. Det gör jobbet som inköpare eller processägare roligare helt enkelt.”

Ta kontakt med Johan redan idag. Han vill gärna höra mer om dina utmaningar. Du kommer märka att han kan det här med inköp.

  • ”Ja, det vore väldigt roligt om jag fick bolla idéer om hur man kan känna sig trygg i att man får den leverans man faktiskt avtalat om och mycket annat, säger Johan.”

Maila eller ring honom redan nu: johan.wimmergren@ensotech.se telefon 0737 07 82 84